.

Dinosaures en 30 segons

  • Llegeix 30 temes ràpids i fascinants sobre els dinosaures; coneix quins són els fòssils més famosos que s'han descobert, qui tria el nom dels dinosaures i quina feina fan els paleontòlegs; explora les forces que van modelar el món prehistòric i que van influir en l'evolució, entén per què els dinosaures es van convertir en els depredadors per excel.lència del planeta i les raons que n'expliquen l'extinció, i descobreix les diverses espècies de dinosaures que van viure i quins eren els més ferotges, els més petits i els més grossos.
  • Resums en 3 segons, dades sorprenents i missions per complir en 3 minuts.
  • Et convidem a assaborir totes les engrunes i mossos d’informació que conté aquest llibre ple de diversió i d’il·lustracions fresques i explicatives: podràs conèixer alguns dels animals més extraordinaris que han viscut mai a la Terra.
11,90 €
Impuestos incluidos
Quantity:

Sean Callery/Sam Hubbard/Jonathan Tennant

96 páginas

18 x 23 cm

Rústica con solapas

9788416965281

Per què ens fascinen tant els dinosaures? Per les seves dimensions increïbles? Alguns tenien la llargària de cinc autobusos i d’altres, l’alçària d’un edifici de cinc pisos. O tal vegada pel seu aspecte, amb aquelles dents esmolades com ganivetes i les urpes llargues com dagues, aquelles banyes i crestes tan estranyes, i amb unes punxes prominents a la cua i al llom. Alguns dinosaures tenien fins i tot ales i plomes. Eren com dracs o monstres en la vida real.

 

Aquest llibre és un viatge al passat, a uns 225 milions d’anys enrere, una època en què els dinosaures dominaven la Terra. L’«era dels dinosaures» va durar 160 milions d’anys, un període que és unes vuit-centes vegades més llarg que el temps que fa que existeixen els éssers humans. Aleshores els continents es van separar i després van col·lidir els uns amb els altres, la qual cosa va originar serralades, milers de volcans actius i fins i tot mars i oceans sencers.

 

Contingut

 

Sobre aquest llibre 6

COMENÇA LA VIDA 8

Glossari 10

L’escala cronològica geològica 12

Què és l’evolució? 14

Els primers éssers vius 16

El pas a la terra ferma 18

Els primers rèptils 20

L’extinció del Permià 22

 

ARRIBEN ELS DINOSAURES 24

Glossari 26

Els primers dinosaures 28

Tipus de dinosaures 30

Els primers carnívors 32

Els primers herbívors 34

 

EL JURÀSSIC 36

Glossari 26

El món del Juràssic 40

Herbívors gegants 42

Carnívors veloços 44

Depredadors gegants 46

Tàctiques de defensa dels dinosaures 48

Plomes i dents 50

 

EL CRETACI 52

Glossari 54

El món del Cretaci 56

La lluita contra els carnívors 58

Banyes i collars ossis 60

Depredadors gegants 62

L’espinosaure i la seva vela dorsal 64

Els dromeosaures 66

Dinosaures amb aspecte d’ocell 68

Dinosaures amb bec d’ànec 70

L’extinció dels dinosaures 72

Després dels dinosaures 74

 

PER QUÈ SABEM QUE ELS DINOSAURES VAN EXISTIR? 76

Glossari 78

Què són els fòssils? 80

Traces fòssils 82

Detectius de dinosaures 84

Dinosaures de miniatura? 86

Esquelets de dinosaures 88

 

Una altra perspectiva 90

Descobreix-ne més 92

Índex 94

 

Autors

 

Sean Callery és escriptor i professor. L’entusiasmen la història del nostre planeta i els seus habitants i animals, sobretot els dinosaures!

 

Sam Hubbard és il·lustrador i artista de serigrafia. Crea imatges a partir d’una gran varietat de mitjans, des de ficció fins a còmics, passant per targetes de felicitació.

 

Jonathan Tennant és llicenciat en Geologia i actualment està estudiant el doctorat a l’Imperial College de Londres, en l’especialitat de biodiversitat i l’extinció dels tetràpodes.