.

Toquem fusta

  • Una àmplia visió de les aplicacions actuals de la fusta a la construcció, els automòbils, l'aeronàutica, els tèxtils, l'acústica, la salut i l'energia, en benefici de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular.
  • Es mostren objectes de fusta, un material clau al servei de l'evolució cultural humana, que al llarg del temps han suposat un punt d'inflexió a la vida quotidiana.
  • Amb un repertori il·lustrat de 30 espècies d'arbres i fustes de l'àrea mediterrània, amb dades sobre característiques, creixement, floració, fructificació i usos.

També en castellà

28,00 €
Impuestos incluidos
No disponible.

Martí Boada / Pilar Vélez

224 páginas

16,5 x 23 cm

9788419094995

También disponible en E-book >>

ISBN: 9788419499424

Precio: 13,99€

A les darreres dècades s'ha començat a recuperar i potenciar el disseny i l'arquitectura en fusta com a eina clau per poder mantenir la qualitat de vida del planeta i aturar la crisi mediambiental actual.

La fusta com a material clau al servei de l'evolució cultural humana.

Autors

Martí Boada és doctor en Ciències Ambientals, màster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. És professor titular i investigador del Departament de Geografia i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), a més de professor de la Universitat de Califòrnia, campus de Santa Bàrbara; de la Universitat de Talca, Xile; de la Universitat de Missoula, Montana, Estats Units; de la Universitat de Zacatecas, Mèxic i de Tolosa le Mirail, França. És membre del programa Antàrtic espanyol i autor de més de seixanta llibres de divulgació científica, a més de formar part del Comitè Espanyol del PNUMA i de la UICN. Ha estat guardonat amb diversos premis en reconeixement a la seva trajectòria.

Pilar Vélez, doctora en Història de l'Art, des del 2012 és directora del Museu del Disseny de Barcelona. Així mateix és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. S'interessa especialment per les relacions entre les arts decoratives, les arts industrials i el disseny, i per la història del patrimoni cultural i el col·leccionisme dels segles xix-xx, camps de recerca que compagina amb la gestió museística. Autora d'una trentena de llibres, ha estat comissària de nombroses exposicions i ha participat en nombrosos catàlegs de diversos museus i exposicions nacionals i internacionals. Ha conreat també la crítica d'art.

Amb textos de Jordi Serangeli, Joseba Ríos, Eudald Carbonell, Antoni Palomo, Raquel Piqué, Xavier Terradas, Isabel Rodà, Esther Rodrigo, Jordi Tura, Josep Mañà, Àngela Martí, Josep Espadalé, Imma Ollich, Mònica Piera, Jaume Ayats, Mikel Leoz, Gerard Verdaguer, Julio Vives, Eduard Rojas Briales, Jordi Bartrolí, Josep Maria Rovira, Toni Solanas y Cristina Casali.

En col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.