.

Top Secret. Cinema i espionatge

  • La primera obra consagrada a la fructífera relació entre l'espionatge i el cinema, les sèries de televisió o fins i tot els dibuixos animats, des de la pel·lícula Protea, dirigida per Victorin Jasset el 1913, fins als treballs de Fritz Lang, Alfred Hitchcock, Kathryn Bigelow, Brian de Palma, John Huston o Laura Poitras.
  • Organitzat per ordre alfabètic, aquest llibre ofereix, a més, entrevistes en exclusiva amb realitzadors com ara Olivier Assayas, Arnaud Desplechin i Éric Rochant, o amb l'actriu i noia Bond Léa Seydoux, així com textos perfectament documentats sobre la història que ha entrellaçat el cinema amb l'espionatge.
  • Es mostren els ressorts de la geopolítica mundial a través de James Bond, Jason Bourne, Argo, Missió: Impossible, Shiri… o de sèries com Homeland, The Spy o Le Bureau des légendes. 

També en castellà

33,65 €
IVA Incl.
No disponible.

VVAA

288 pàgines

17 x 24 cm

Cartoné

9788419499196

Les dones del món de l'espionatge ocupen un lloc privilegiat en aquest llibre: les espies rebels (Mata Hari) o les que només van ser creades per a la fi cció (X 27); les que van protagonitzar documentals (Chelsea Manning), i les actrius-espies, o espies-actrius, com Marlene Dietrich, Greta Garbo o Hedy Lamarr. 

Generosament il·lustrat amb imatges de pel·lícules, cartells, decorats dels rodatges, dibuixos i obres d'art, aquesta obra convida a descobrir el transfons d'aquest univers d'enganys, dissimulació, manipulació i secrets d'estat classificats amb un absolut Top secret.

Contingut

Presentació de La Cinémathèque française 6

Presentació de la Fundació "La Caixa" 8

Introducció 10

Des de

007 James Bond 10

Fins a

Zero Dark Thirty 262

Filmografia 272

Col·laboradors 282

Autors

Direcció d'Alexandra Midal i Matthieu Orléan, amb la col·laboració de Chloé Aeberhardt, Olivier Assayas, Bernard Benoliel, Pauline Blistène, Luc Boltanksi, Marie Borel, Eléonore Challine, Arnaud Desplechin, Bernard Eisenschitz, Sergueï Kostine, Nadège Ragaru, Jean-François Rauger, Éric Rochant, Fernando Rueda, Nicolas Saada, Léa Seydoux i Léo Soesanto.