.
Un món somiat
- «Si jo pogués redibuixar el món, el desplegaria com si fos un llibre...» Amb aquesta frase, l’autor revela els seus somnis d’aconseguir un món millor, en el qual tots els seus habitants poguessin donar curs a la seva imaginació i descobrir la bellesa de l’entorn.
- I tu, com el dibuixaràs? Què faràs per acabar amb la fam, repintar l’odi o acolorir boniques històries d’amor entre l’aire, les plantes i tots els éssers humans del planeta?
- Els autors conviden els petits lectors a compartir el seu entusiasme, a pintar retrats dels habitants de diferents parts del món i redibuixar la bellesa oculta en tots els racons del planeta.
Acompanyada d’una preciosa cartografia i un bell text poètic, cada idea obre fórmules possibles per canviar el món, les quals introdueixen una analogia. El món podria ser un llibre d’històries sense fronteres que es podria llegir en veu alta, una composició musical, un cavall salvatge... Es juga també amb metàfores filades, paraules i recreacions lèxiques. Cadascun dels somnis i idees es veu confrontat amb els seus detractors, per obtenir un millor contrast.
El planeta no està condemnat a les divisions o a les pàgines trencades...
Autors
Daniel Picouly és un escriptor francès, amb ascendència de Martinica, nascut a Villemomble, el 1948, i que es va criar amb 13 germans. Va ser professor d’Economia a París i el 1992 va publicar la seva primera novel·la, a la qual van seguir unes quantes més, de gran èxit. Va ser presentador de la televisió francesa France 2 i France 5. És membre del jurat dels premis Le Prince Maurice i RFO.
Nathalie Novi, d’origen italià, va néixer i es va criar en Constantine, Algèria, envoltada de llibres. El 1987 es va graduar en Belles Arts a l’École National Supérieure de París. Exposa els seus pastels i gravats a París i Brussel·les, entre d’altres.